Duboki PEAT – iz mog ugla

Postoje oni „ja u to ne vjerujem“ ljudi, i njima ništa osim onog što mogu vidjeti i dodirnuti ne znači ništa. Postoje i oni koji vjeruju u sve, pa kad naiđu na prevaranta – s nevjericom gledaju u „Univerzum“ koji ih nije zaštitio. Nedavno je jedna žena od nauke, koja se čitav život bavi psihologijom, i nije praktikovala alternativne metode izjavila: Postoji mnogo alternativnih metoda, oko čijih naučnih objašnjenja se može razgovarati, ali nema sumnje o tome da neke zaista imaju rezultate. A rezultati su to što tražimo kad imamo problem, zar ne?

Tako bih i ja da se opredijelim. Nemam ništa protiv da vidim, čujem, probam – ali test stvarnosti proći će ono što – funkcioniše.

Pitanja su ta koja su podigla civilizacije. Upitanost i spoznaja. Pa onda sumnja, pa upitanost, pa nova spoznaja. Najveći kognitivni skok u novije vrijeme nastao je kad se pokazalo da uzročno-posljedični principi klasične fizike djeluju samo u ograničenim uslovima, i zato mogu da objasne najveći dio naše svakodnevnice, ali ne sve! U jako velikim (sadržavajućim), i jako malim (gradivnim) sistemima djeluju zakoni kvantne fizike, a ona kaže da su mogući i događaji koji su „slučajni“, odnosno uslovljeni nekim drugim događajem koji nije nužno definisan u uzročno posljedičnom nizu.

Kvantni eksperimenti koji su promijenili svijet su pokazali različito ponašanje čestice u istim uslovima, a s obzirom na to da li je čestica posmatrana ili ne. Ovo je otvorilo vrata potpuno novim tumačenjima svijeta i života. Uslovno „novim“ , zato što se zapravo ispostavilo da su te „novosti“ odavno ispričane i to upravo  u najstarijim učenjima, i svim velikim religijama, učenjima koja je klasična fizika vijekovima pokušavala poreći.

Nova saznanja osim toga, stavljaju energiju ispred materije, koja je zbog svoje očiglednosti dugo bila neprikosnovena. Zapravo, sad je jasno i više od toga, da zapravo ne postoji nešto kao „prazan prostor“, odnosno da je sve ispunjeno nečim, sve je zapravo isto, samo se razlikuju veličine čestica, i sile koje ih drže zajedno. Međutim, zgusnuta struktura i jake sile čine materiju inertnijom, otpore koje pruža većim, te stoga nepodesniju za bilo kakav uticaj. Sve ima svoju dobru i lošu stranu, pa iako su naša energetska polja podesnija za oblikovanje, takođe se i lakše „kvare“, pa je to razlog što ih moramo čuvati i popravljati.

Misli su, dakle, energije – kreacije u našim energetskim poljima, one deformišu polja, stvaraju mreškanja ili čak talase. Mi to osjećamo kao emociju – intenzitet emocije koju neka misao stvara je zapravo veličina poremećaja u polju.

Dosta fizike? Slažem se. Ovo je bio samo uvod kojim sam namjeravala da vas odvojim od krutih opšteprihvaćenih istina , i da kažem da su odavno demantovane. Ali, takođe mi je jasno da oni koji su došli da čitaju ovo, to i znaju.

Ako energetske tokove kroz organizam nazovemo meridijanima, lako je shvatiti da poznavanje položaja tih meridijana može pomoći da se na njih utiče spolja, i na tom principu rade i akupunktura, akupresura, i mnoge tehnike masaže. EFT je tehnika koja je napravila proboj na energetski nivo uz povezivanje sa emocijama. Duboki PEAT (svetski poznata i prihvaćena metoda koju je oblikovao Ž.M.Slavinski, psiholog)  daje još više, pronalazi par izvornih emocija „u sukobu“ – zovemo ih naboji, i integriše ih. Sve su ovo stare tehnike, razvijene mnogo prije nego što je klasična fizika zasjela na tron, a kvantna joj zaljuljala nogare. Zahvaljujući ljudima koji su ih sačuvali, vjerujući u njihovu efikasnost, i ne podliježući pritiscima materijalista, i mi danas možemo da koristimo ove dobrobiti.

Dakle, prilikom procesiranja dubokog PEAT-a, polazeći od osnovnog problema i pripadajuće mu emocije, kombinacijom laganih pritisaka na tačke na meridijanima i pitanja na koja se odgovara iz čiste svijesti, ne promišljanjem – dolazi se do para polarizovanih osjećanja (naboja), koji su u osnovi emocije koja naizgled pravi problem.  A „problem“ je zapravo uzburkano naše energetsko polje, koje se našlo na poprištu borbe ova dva naboja. Kad se oni otkriju, zadatak je da se integrišu, da se spoje u jedno gdje postoje istovremeno. U tom trenutku oni i dalje postoje, ali prestaju da se bore, i naše energetsko polje se smiruje.  Svakim parom integrisanih naboja, neutralisali smo jednog štetočinu, i očistili „bojno polje“ koje nas ranjava i čini nefunkcionalnim u određenoj oblasti.

Čišćenjem ovih naboja, jednog po jednog, postajemo otporniji na stresore spolja, bolje procesiramo unutrašnje lomove, oslobađamo se sputanosti i otpora, a samim tim povećavamo svoje kapacitete u pronalaženju najboljih rješenja. Drugim riječima, uživamo sve blagodeti čistog uma.

Ono što je takođe interesantno je da svaki čovjek, među mnogim nabojima ima jedan poseban par naboja (koji obično izroni već na prvoj seansi) koji ga određuje kroz čitav život – to su naši lični naboji, lični kod,  i kad ih čovjek spozna, shvati da se čitav njegov život zapravo vrti oko toga. Nastaviće i dalje, ali njihovom integracijom dobija kvalitetniji prelaz i izvlači najbolje iz svakog stanja.

Primjeri ovih parova naboja (polariteta)  su : ljubav – mržnja, ljubav – dosada, ljutnja –opraštanje, ljutnja-mir, strah-sloboda … Ponekad su rezultati suptilniji, a često i potpuno neočekivani za klijenta.

Moj osnovni problem sadržavao je strah od neuspjeha, da bi se kasnije ispostavilo da su problematični naboji (ujedno i moji lični) upravo ono sa početka teksta: Upitanost i spoznaja. Integrisani, daju mi najbolje od oboje.  Iako bih mogla da se uljuljkam na krilima spoznaje, ipak biram da budem upitana, jer to je putovanje. Samo, sad više nije onako grčevito i očajno kao dok su se razdvojeni i polarizovani borili za prevlast.

Naboji se ne čiste doživotno, jer su naša energetska polja neprestano pod uticajem životnih izazova, ali redovnim čišćenjem, pogotovo onih dubokih i ukorijenjenih, dolazimo do situacije da samo čistimo novonastale. Za ovo su možda potrebne godine, ali već od nekoliko čišćenja rezultat je jako primjetan.

To je ono što duboki PEAT čini izuzetnom metodom. Intuitivno je jasno, i procesoru i klijentu šta rade, nema suvišnih koraka, sve se odvija brzo, izlazni podatak je konkretan i prepoznatljiv, i što je najvažnije efekti su primjetni. I to su primjetni jako brzo. Već nakon čišćenja pogled na problem s početka se promijenio.  Istovremeno, duboki PEAT se naziva spiritualnom tehnologijom jer se zasniva na pogledu „unutra“, ne u staklenu kuglu, već u same sebe. Prepoznavanje vlastitih emocija dovodi nas do zakopanog uzroka.  Jednostavno – a bez svake sumnje radi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *